Jani Sievinen Sydän

  1. Sievisen sydämen rytmihäiriöt parannettiin katetrihoidolla - Urheilu | HS.fi
  2. ”Kyllähän se sydäntä lämmittää!” Ex-uimari Jani Sievisen lapset seuraavat isänsä jalanjälkiä! | Seiska
  3. Sievisen sydänoperaatio onnistui | Yle Urheilu | yle.fi

Sievinen kävi läpi myös TUL:n valmennuskurssit, joissa oppejaan jakoi mm. uintiguru Kari Ormo. – En tullut valmennuksen pariin kuitenkaan pystymetsästä. Olin pikkupojasta saakka kuunnellut isäni ja sen aikaisten yleisurheilijoiden juttuja valmennuksesta. Juoksu ja uinti ovat valmennuksellisesti hyvin lähellä toisiaan, pohtii Sievinen, joka kilpaili itse 100–400 metrillä sekä ja pituus- ja korkeushypyssä. Jani Sievinen harjoitteli isänsä johdolla kovaa ja tavoitteellisesti 8-vuotiaasta lähtien. Sittemmin Esa vaihtoi puusepän työt uimavalvojan töihin voidakseen satsata valmentamiseen enemmän. Euroopan mestari Janista tuli 19-vuotiaana ja maailmanmestari 20-vuotiaana. Pitkällä urallaan hän voitti 5 MM-kultaa, 12 EM-kultaa, olympiahopeaa ja yhteensä 37 arvokisamitalia sekä ui 11 maailmanennätystä. Isän ja pojan yhteistyö toimi joustavasti. – Hallilla Jani kutsui minua valmentajaksi ja kotona isäksi. Se pelasi hyvin. Esa Sievinen on valmentanut 42 vuoden aikana Nummelassa satoja uimareita. Heistä 16 on voittanut SM-kultaa.

Sievisen sydämen rytmihäiriöt parannettiin katetrihoidolla - Urheilu | HS.fi

Potilasta kohden tilaa on enemmän kuin Hiltonin vanhoissa kuuden hengen huoneissa. Joka huoneessa on tauluteleviso – vain yksi, mikä joskus aiheutti lievää kilpailua kaukosäätimestä. Yleensä sen otti omakseen ensimmäisenä saapunut. Eikä ohjelmista paljon neuvoteltu. Kahden hengen huoneissa oli helpompi päästä sopuun. Yhden hengen huoneessa oli television lisäksi nettiyhteys, mikä oli jo melko ylellistä. Yksi asia sairaalahuoneissa kiinnittäi työterveyslääkärin huomiota. Sähkö- ja happiliitännät ovat seinässä potilassänkyjen päädyn tasalla tai vähän yläpuolella. Etenkin happiletku tahtoo olla melko hankala pyöriessään potilaan alla, kun siinä pitää olla vähän liikkumavaraa. Seinästä tulevat letkut ja kiinteät sähköyhteydet esim. tipanlaskureihin tekevät kulkuesteen, vaikka sängyn päädyn kautta muuten pääsisi kulkemaan. Pikku juttuja, mutta teollisuudessa tällaiset esteet on ratkaistu laittamalla sähkö- ja ilmaliitännät kattoon. Ei ehkä olisi mahdoton ajatus sairaalassakaan? Kaiken kaikkiaan Kolmiosairaala oli ulkopuolisen silmissä kehitystä aiempaan.

Sen avulla yritettiin saada tukkeutunut suoni pysymään sen verran raollaan, että kipu helpotti. Jos näin kävi, saatiin kaupan päälle myös infarktialue pienenemään. 1980-luvun puolivälin paikkeille tullessa oli keksitty streptokinaasi, aine, jolla saatiin sepelvaltimon tukkiva verihyytymä liukenemaan. Se mullisti infarktihoidon. Omalla urallani sattui eteen yksi vähän yli nelikymppinen mies, jolla totesin uhkaavan infarktin ja pistin kinaasit tippumaan. Puolen tunnin tiputuksen jälkeen hän oli periaatteessa terve mies – ainakin siihen asti, että pääsi mahdollisesti ohitusleikkaukseen. Se oli tuolloin ainoa pelastus niille, joilla jokin sydäntä ruokkivista suonista oli tukossa. Sitten tuli pallolaajennus ja kohta sen jälkeen stentit. Ja nykyään vakiohoito on se, että tukospotilas ohjataan välittömästi pallolaajennukseen ja stenttaukseen. Siinä ei kauan nokka tuhise. Eräs kalamiehen huonetoveri, etelänaapurin mies, oli työmaalla saanut sydänkohtauksen. Hänet oli kiikutettu Meilahteen ja siellä toimenpiteisiin.

Ex-uimari Jani Sievinen julkaisi söpön kuvan Maria-rakkaansa kanssa. Jani Sievinen julkaisi romanttisen kuvan naisystävänsä Maria Nyqvistin kanssa. Yllä olevalla videolla pari itsenäisyyspäivän vastaanotolla viime joulukuussa. Ex - uimari Jani Sievinen nauttii kesästä naisystävänsä Maria Nyqvistin kanssa. Sievinen julkaisi äskettäin Instagram - tilillään herkän kuvan, jossa pari tanssii hymyssä suin. - Kuuma kesäillan valssi Miekojärvellä, Sievinen kirjoittaa sydämen kera. Muutamaa viikko sitten Sievinen julkaisi rakkaastaan kuvan makoilemassa uima - altaalla. Kuvatekstissä Sievinen kirjoitti leikkimielisesti valmentavansa Mariaa. - Rankkaa tää valmentaminen, Sievinen kirjoitti silmäniskuhymiön kera. Pari on pitänyt yhtä jo pidempään. Sievinen esitteli Marian ensimmäistä kertaa julkisuudessa alkuvuodesta 2016. Sievisellä on viisi lasta aiemmista liitoistaan, Nyqvistillä puolestaan kaksi. Kuvassa pariskunta itsenäisyyspäivän vastaanotolla viime vuonna. JENNI GÄSTGIVAR

”Kyllähän se sydäntä lämmittää!” Ex-uimari Jani Sievisen lapset seuraavat isänsä jalanjälkiä! | Seiska

Vastaava leikkaus on tehty mm. kahdelle huippu-uimarille, Jani Sieviselle ja viimeisimpänä Ari-Pekka Liukkoselle. – Kahdelle kolmasosaa leikkaus auttaa kuulemma täydellisesti. Jossain vaiheessa kevättä pitäisi päästä Meilahteen leikkaukseen, Siitonen sanoo. Hän kertoo, että vaikka sydänvaivojen kanssa ei pidä leikkiä, hänen vaivassaan ei ole kyse välittömästä kuolemanvaarasta. – Muutaman kerran vuodessa olen joutunut käymään sähköhoidossa. Heti kun sydän on saatu rytmiin, lääkäri on antanut luvan lähteä vaikka lenkille. – Lääkärini sanoi, että tämmöiseen vaivaa en kuole – vaikka inhottava vaiva onkin. Hengen vie sitten ihan jokin muu, Siitonen sanoo.

Julkaistu: 26. 1. 2016 6:05 Euroopan mestari ja olympiahopeamitalisti Hannu Siitonen kertoo kärsineensä sydämen rytmihäiriöistä 1980-luvulta alkaen. Hannu Siitoselle terveysongelmat eivät ole uusi asia. Vuonna 1974 Parikkalan sankari heitti Roomassa EM-kultaa hajonneella kyynärpäällä ja Montrealissa olympiahopeaa kaksi vuotta myöhemmin, alle vuosi raskaan kyynäroperaation jälkeen. Urheilu-uran jälkeen myös polvi ja olkapää on leikattu, ja nyt 66-vuotiaalla Siitosella on keväällä edessään uusi operaatio. Taustalla on ilkeä vaiva, joka on haitannut elämää jo noin 30 vuotta. – Minulla on 80-luvulta asti ollut sydämen rytmihäiriöitä, joiden takia olen silloin tällöin joutunut käymään sähköhoidossa. Se on vähän niin kuin sukuvika, Siitonen paljastaa Ilta-Sanomille. – Pääsin vuodenvaihteessa leikkausjonoon, koska sain muutamia rytmihäiriöitä lyhyen ajan sisään. Siitonen kertoo, että hänelle tehdään niin sanottu ablaatioleikkaus. Siinä sydämeen ohjataan paikallispuudutuksessa nivusen kautta katetri, jonka avulla lääkärit korjaavat rytmihäiriön.

Mestarivalmentaja Esa Sievinen Vihdin Nummelanharjun maastoissa. Luonto ja liikunta ovat lähellä kolmannen polven nummelalaisen sydäntä. Kuva: Jussi Nukari / Lehtikuva Vihdin uimahalli valmistui vuonna 1978. Nummelan Kisaajien silloinen puheenjohtaja Markku Pohjola alkoi valmentaa vihtiläisiä uimareita. Pohjola pyysi Esa Sievistä toimintaan mukaan, koska hän tiesi tämän yleisurheilutaustasta Kisaajien riveissä. Sievinen innostui asiasta. Nelivuotias Jani -poika ui ensin pikkualtaassa, kun isä valmensi ison altaan uimareita. Kolme vuotta myöhemmin Esa päätti alkaa rakentaa pojastaan uinnin maailmanmestaria. Sievisen mukaan häntä ajoi eteenpäin kunnianhimo ja rakkaus urheiluun. – Minulla oli unelma, jonka tartutin Janiin. Ajattelin aina, että voimme voittaa amerikkalaisuimarit ja kaikki muutkin, koska sama vesi kaikilla on. Samalla tiesin, että pelkät puheet eivät riitä, vaan unelmansa saavuttaakseen pitää tehdä valtavasti töitä. Pohjola hankki Sieviselle runsain mitoin uintivalmennusinfoa eri puolilta maailmaa.

Sievisen sydänoperaatio onnistui | Yle Urheilu | yle.fi

Urheilu Sievisen sydämen rytmihäiriöt parannettiin katetrihoidolla Tilaajille Julkaistu: 14. 8. 1999 3:00 Jani Sievisen sydämen rytmihäiriö parannettiin katetrihoidolla Meilahden sairaalassa keskiviikkona 11. elokuuta. Hoito onnistui hyvin, ja Sievinen kotiutui sairaalasta seuraavana päivänä. Sievisen rytmihäiriön on aiheuttanut sydämen johtoratojen poikkeavuus, mikä ilmeni rasituksen aikana. Hoidon tekivät kardiologit ilman leikkausta katetrilla, joka vietiin laskimoa myöten sydämeen. Koko toimenpide kesti kolme tuntia. Luetuimmat - Urheilu Valitse aikaväli

Samoin kotityöt, lasten kanssa läsnäolo, onkin yhtäkkiä kääntynyt niin, että minä en ole tehnyt niitä lainkaan. Vaikka vuosi sitten ihmettelin tiskejä laittaessani ja lapsia vahtiessani, että miksi vaimoni on koko ajan harrastuksissaan, ja minä lasten ja tiskikoneen välillä juoksemassa, välillä pyykkejä pesten. Ja nyt se onkin yhtäkkiä niin, etten ole tehnyt kyseisiä hommia ollenkaan. Tuntuu että vaimoni projisoi kaiken huonon käytöksensä minuun, ja syyllisyys ikäänkuin kiepsahtaa päälaelleen. Eli vaimo ei osallistu juurikaan kotitöihin, ja yhtäkkiä se onkin minä joka ei osallistu. Kuitenkin jos kamera olisi kuvannut arkemme, voisi katsoja todeta että minä olen tehnyt suurimman osan kotitöistä ja lasten kanssa olemisesta. Nyt hän pitää itsensä kiireisenä, ja juoksee minua ns karkuun, eikä halua kohdata asioita, eikä kantaa vastuuta omasta osuudestaan. Syyllistää vain kaikesta, ja puhuu avioerosta yhtenä vaihtoehtona. Kotitöistä kun sanoin, että teen kuitenkin pääosan, niin vaimoni vastasi tähän, että "niin sun pitääkin tehdä, sen takia mä oon sut valinnut".

  1. Liike
  2. Noppapullo kirkas hinta
  3. Juliet jonesin sydän
  4. Arctic invitational joukkueet tournament
  5. Länsiterminaali 2 pysäköinti remix

Entinen huippu-uimari Jani Sievinen, 45, pääsi pitkästä aikaa nauttimaan yhteisestä arjesta Norjassa asuvien tyttäriensä kanssa. Lapset viettävät Janin luona yhteensä noin kolme kuukautta vuodesta. Kuopus Alma, 4, hyppää vähän väliä isänsä syliin ja sopertaa norjaksi. – Alma on oppinut vuoden sisällä ymmärtämään ja puhumaan suomea, mutta hän käy pitkiä keskusteluja norjaksi siskojensa kanssa. Heillä alkaa pian koulussa uusnorja, Jani sanoo. – Yhdessä vietetyt hetket ovat niitä tähtihetkiä, Jani iloitsee lastensa seurasta. Alman lisäksi Norjassa asuvat 11-vuotias Felicia - ja 10-vuotias Milla -tytär. Lapset ovat innostunut uimisesta, ja Felicia ja Milla ovat voittaneet Norjassa jo uimakilpailujakin. – Felicia on aina tykännyt uida, mutta hän on harrastanut kilpauimista tosissaan vuoden verran. Hänellä on siellä oma valmentaja. Kyllähän se sydäntä lämmittää, että he seuraavat jalanjälkiäni. Uiminen on tulosurheilua, joten kehityksen näkee helposti. Teksti: Petri Voutilainen Kuvat: Timo Korhonen

Wed, 01 Sep 2021 19:32:52 +0000