Auton Pesu Pakkasella

Tyypillisen öljynerotuskaivon asentaminen omakotitalon pihalle maksaa käytännössä vähintään satoja, usein jopa tuhansia euroja. Sitä, minkälaisia sanktioita autoaan pihassa liian usein pesevälle on tiedossa, ei Helsingin ympäristökeskus kuitenkaan tiedotteessaan kerro. Myös perusteellisen pesun ja pelkällä vedellä suoritetun pölyhuuhtelun tarkka tekninen raja on jäänyt viranomaiselta määrittelemättä. Helsingin ympäristökeskus on alueellinen valvonta- ja asiantuntijavirasto, jonka tehtävänä on muun muassa estää erilaisia ympäristö- ja terveyshaittoja. IS on aiemmin raportoinut muun muassa viranomaismääräyksistä joiden mukaan esimerkiksi kahvinkeitto tai auton tyhjentyneen akun lataaminen autotallissa on kiellettyä.

Auton pesu pakkasella pesulassa

Mikäli auto kaipaa perusteellisempaa puhdistusta tulisi pesu siis suorittaa esimerkiksi tee-se-itse hallissa, jossa pesuvedet kerätään talteen ja käsitellään asianmukaisesti. Vinkkejä autonpesuun Kun autonpesu halutaan tehdä huolellisesti, tulisi työ suorittaa paikassa joka etenkin kesäaikaan on suojassa suoralta auringonpaisteelta. Näin toimimalla varmistetaan, ettei auringon paahde kuivata pesuaineita auton pintaan kiinni. Tämän lisäksi pestävän pinnan tulisi saada jäähtyä riittävästi ennen pesu (etenkin jos auto on ollut pitkään suorassa auringonpaisteessa ennen pesua). Tästä syystä edellä mainitut tee-se-itse tilat, tai huoltamoiden tarjoamat autonpesutilat sopivat työhön monesti parhaiten. Ennen auton pesemisen aloittamista on aina hyvä varmistaa, että auton ikkunat ja mahdolliset kattoluukut ovat varmasti kunnolla kiinni, jolloin pesuaineitta ja vettä ei päädy auton sisätiloihin. Vaikka autonpesu tehtäisiin suhteellisen tasaisella alustalla, on käsijarru hyvä laittaa varmuuden vuoksi päälle pesun ajaksi.

Saako oman auton pestä omalla pihalla? Ei saa, jos pesuhommissa ollaan jopa kerran viikossa, tiedottaa Helsingin ympäristökeskus. Ympäristökeskuksen verkosta löytyvän tiedotteen mukaan "määräysten mukaan toistuva pesu on sallittu ainoastaan tähän tarkoitukseen rakennetulla pesupaikalla, josta jätevedet johdetaan hiekan- ja öljynerotuskaivon kautta jätevesiviemäriin". Toistuvaksi pesuksi voidaan tiedotteen mukaan katsoa säännöllinen auton pesu esimerkiksi kerran viikossa. Mikäli pesu on satunnaista, vaikkapa kerran kuukaudessa, pesuvedet voidaan imeyttää maahan omalla alueella kuitenkin edellyttäen, ettei siitä aiheudu ympäristön pilaantumisen vaaraa. Lisäksi vanteiden pesuun ja maalipintaan pinttyneiden tahrojen poistoon vaadittavien liuotinpesuaineiden käyttö on ympäristökeskuksen mukaan ilman öljynerotuskaivoa kokonaan kiellettyä, olipa pesu säännöllistä tai ei. Pesuvesiä ei myöskään saa johtaa pihan tai kadun sadevesiviemäriin, "sillä sitä kautta ne päätyvät yleensä lähimpään ojaan tai puroon ja siitä edelleen Itämereen".

Auton pesu pakkanen

  • Punaisen piipun kievari lounaslistat
  • Auton pesu talvella - Kori ja valot - Suomi24 Keskustelut
  • Helsinki vantaa turvatarkastus jono
  • Auton pesu pakkanen
  • Auton peseminen pakkasella? - Yleistä autoilusta - Suomi24 Keskustelut
  • Ympäristökeskuksen mukaan auton saa pestä omassa pihassa vain kerran kuukaudessa – verkkouutiset.fi
  • Marit af Björkesten | yle.fi
  • Uusi muumimuki 2019
  • Myytävät kesämökit heinola
  • Smeg TSF01PKEU leivänpaahdin, hinta 111 €
  • Tee perinteinen mustikkapiirakka uudella tavalla – 3 helppoa ja herkullista muunnelmaa - Ajankohtaista - Ilta-Sanomat

Ensimmäiseksi on syytä varmistaa, ettei auto ole kauttaaltaan lumen ja jään peitossa ennen pesemistä, jotta likaan ylipäätään päästään käsiksi. Autoa putsatessa sitä voi samalla myös jo lämmittää, sillä aivan jääkylmää autoa ei kannata pesuvedelle altistaa. Erityisen tärkeää tämä on auton ikkunoiden kannalta, sillä etenkin halkeamia tai pienempiä vaurioita sisältäessään ne voivat rikkoutua suurten lämpötilavaihtelujen alla. Huolellinen kuivaaminen on talvella autoa pestäessä myös huomionarvoinen seikka, erityisesti ovien tiivisteet kannattaa kuivata hyvin pesun jälkeen. Näin vältetään etenkin ovien tiivisteiden ja lukkojen jäätyminen kovimmilla pakkasilla. Nykyaikaisissa pesuloissa koneet hoitavat kuivaamisen automaattisesti ja kuljettaja voi toki vielä käsitellä lukot ja tiivisteet jäätymistä estävillä tuotteilla. City Car Washin pesuloissa löytyy paperia tiivisteiden kuivaamiseen pesun jälkeen. Positiiviset puolet talvella pestäessä Näillä eväin auton pesu talvella sujuu miltei yhtä vaivattomasti kuin kesällä.

Thu, 02 Sep 2021 04:45:04 +0000