Rosolli Kastike Ilman Etikkaa

  1. Rosolli kuin mummolassa! Näin onnistut edullisen perinneherkun valmistuksessa - Ajankohtaista - Ilta-Sanomat

Löysä, punajuuriliemellä ja tilkalla etikkaa maustettu kermavaahto eri astiassa. Lisäksi joulupöydässä on sekasienisalaattia ja Waldorfin salaattia. sehän ei ole rosollia vaan punajuuri-porkkanasalaattia sillä rosolliin tulee lisäksi suola-tai maustekurkkua ja perunaa-ja/ tai omenaa. Kastikkeeksi punajuurella värjättyä kermavaahtoa, smetanaa tai vastaavaa. Täälläpäin eivät kuulu kurkut ja sillit eikä perunat. Alueellisia tapoja, ruokalajeja ja nimityksiä, joista ei kaiketi kannata ryhtyä kinastelemaan... Ja maku-asia vielä lisäksi. Minä ne laita kuulumaan meillä sitä perunaa mistään hinnasta rosolliin. Se happaneekin siinä nopeasti ja antaa sivumaun jos sitä jää yllimääräistä seuraavalle päivälle. Kun höyrytän punajuuret ja porkkanat niin kuorin ja pilkon vain kerralla syötävän määrän. Perunoita voi sitten kuorineen keitellä lisää ja sipulia ja kurkkua pilkkoa. Reseptini ketjun alkupuolella on otavalaisen äitini. Hänelle kiitos. Ja ruoan nimi on ehdottomasti sillisalaatti. Rosolli-nimen kuulin vasta koulun kotitaloustunnilla.

Rosolli kuin mummolassa! Näin onnistut edullisen perinneherkun valmistuksessa - Ajankohtaista - Ilta-Sanomat

Tarkista maku. Tarjoa rosollin kastike erillisestä astiasta. Vinkki! Halutessasi voit käyttää rosollissa etikkapunajuuria tuoreiden punajuurien sijaan.

Itse en laita rosolliin sipulia, koska sitä taas löytyy kala-alkuruuissa ja salaatissakin. Mutta sipuli sopii rosolliin ja laittaisin punasipulia. peruna tuo rosolliin ruokaisuutta ja omena raikkautta. lisäksi laitan porkkanaa, punajuurta ja suolakurkkua. kastikkeeksi (erikseen tarjoiltuna) punajuuriliemellä värjättyä löysää kermavaahtoa, ja koristeeksi keitettyjä kananmunanlohkoja. muita joulupöytämme salaatteja ovat italiansalaatti ja sienisalaatti. ""kulinaari arin"" valkosipulisalaattia voisi myös harkita tänä vuonna, tai vaihtoehtoisesti waldorfin salaattia. Tilaa! tuo sähköpostiisi usimmat artikkelit, ruokablogit ja kilpailut.

  1. 1000 kalorin dieetti ruokalista
  2. Rosolli ja kastike | Salaatit | Yhteishyvä
  3. Rosolli | Reseptit | Kinuskikissa
  4. Pohjois haagan asema
  5. Kermakastike Rosollille - Resepti | Kotikokki.net
  6. Rosolli kastike ilman etikkaa
  7. Joulurosolli - uusi resepti - Perinneruoka - Suomi24 Keskustelut
rosolli kastike ilman etikkaa lyrics
Thu, 02 Sep 2021 18:15:37 +0000