Populäärimusiikkia Vittulajänkältä Elokuva &Raquo; Antikvaarinen Kirjakauppa Menec - Niemi, Mikael - Populäärimusiikkia Vittulajänkältä

Tarinankuljettajana Bagher ei hänestä onnistu yhtä hyvin, mitä osoittaa huonosti harkittu kertojaäänen käyttö ja elokuvan episodimainen rakenne. Matin ja Niilan persoonallisuuksien vertailun Maskula sanoi käyvän merkillisen pinnalliseksi kun pojat varttuvat teineiksi, ja monet herkullisesti tulkitut sivuroolit varastavat huomiota vaisuilta päähenkilöiltä.

Nousukausi elokuva

  1. SU: Populäärimusiikkia Vittulajänkältä ***
  2. Ravintolat helsinki vantaa international airport
  3. Populäärimusiikkia vittulajänkältä elokuva katso
  4. Kokemuksia Audi A3 1.8t? - ffp
  5. 173K -reitti: aikataulut, pysäkit & kartat - Upinniemi

Kuutamolla elokuva

Ilmoitusta ei löytynyt...

Populäärimusiikkia Vittulajänkältä on draamakomedia lapsuudenystävistä Matista ja Niilasta, jotka maistelevat elämää Pajalan syrjäseudulla Tornionjokilaaksossa 60-luvun murroksessa. Kuvassa Andreas af Enehjelm. Harri-Ilmari Moilanen 31. 3. 2012 16. 12 Mikael Niemen menestysromaaniin pohjautuva Populäärimusiikkia Vittulajänkältä (2004) on mallikas kirjallisuusfilmatisointi ja muutenkin hyvä elokuva. Siinä on särmää ja karheutta, naurun ja kivun lävistämää elämännälkää, synnin, seksin ja politiikan paloa kahden kielen ja monen sukupolven voimin. Se, että eletään 1960-lukua Ruotsin ja Suomen välisellä ei-kenenkään maalla, on kuumeisen menon avain. Iranilaissyntyisen Reza Bagherin ohjauksessa on syntynyt lennokas leffa. Bagher on tehnyt käsikirjoituksen Erik Norbergin kanssa. Mukaansa tempaavassa pienyhteisö-, perhe- ja ajankuvauksessa sekä kehitystarinassa on kertojan raikkaan näkökulman ansiosta selkeä punainen lanka. Tapahtumat tulvivat sekä rönsyilevän hauskoja että kipeitä episodeja, ei vähiten ilmeikkään ja asiansa sisäistäneen näyttelijäkaartin ansiosta.

Tornionjokilaaksosta kajahtaa populäärimusiikki – Kansan Uutiset

populäärimusiikkia vittulajänkältä elokuva katso

Elokuva maailma

Päijät-Häme 10. 1. 2005 14:19 Reza Bagherin Populäärimusiikkia Vittulajänkältä -elokuva on valittu Berliinin elokuvajuhlien lasten- ja nuortenelokuvien kilpasarjaan. Bagherin elokuva perustuu Mikael Niemen samannimiseen romaaniin, joka on saavuttanut suuren suosion niin Ruotsissa, Suomessa kuin muuallakin. Kirjan julkaisuoikeudet on myyty lähes 30 maahan. Bagherin elokuva on kerännyt Ruotsissa jo yli 300 000 katsojaa. Suomessa 100 000 katsojan raja ylittyy näinä päivinä. Bagherin elokuvan englanninkielinen nimi on Popular Music. Berlinalen yhteydessä järjestettävä Kinderfilmfest pidetään tänä vuonna 28. kerran. Festivaalipäivät ovat 10. #20. helmikuuta. Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

60-lukulainen miljöö, kummalliset ihmiset, kipeän hauskat anekdootit kuten miehisen uhon täyteinen hääjuhla ja isoisän synttärit on toteutettu tyylikkäällä otteella, samoin fantasianomaiset mielikuvitusmatkat. Mainitut absurdit ainekset, esimerkiksi lapinnoidan juomien kirvoittama trippailu, on saatettu valkokankaalle sujuvasti, eikä fantasiaosioita ole jätetty kokonaan pois, mikä on ehdoton plussa. Nuo kummallisuudet elävöittävät kerrontaa aivan samoin kuin ne tekevät kirjassakin sen sijaan, että ne tuntuisivat mitenkään päälleliimatuilta. Myöskään lukuisia outoja henkilöhahmoja ei ole onneksi kuitattu hassuina kylähulluina. Näyttelijävalinnat ovat varsin onnistuneita. Jarmo Mäkinen Niilan sadistisena ja himouskovaisena isänä on rooliinsa itsestäänselvyys, samoin Kati Outinen alistuvana ja nöyränä äitinä. Pikku-Niilaa ja Mattia esittävät Tommy Vallikari ja Niklas Ulfvarson toimivat kameran edessä luontevasti ja uskottavasti. Reza Bagher kertoo poteneensa rimakauhua alkaessaan ohjata elokuvaa lähes kansallisomaisuuden asemaan nousseesta teoksesta.

Turhaan: kaikesta näkee, että ohjaajan on täytynyt todella ymmärtää romaania ja sen teemoja. Kirjan perimmäinen henki kulminoituu valkokankaalla ansiokkaasti ja elävästi. Lestadiolaisuus, täysinäisen identiteetin puute Suomen ja Ruotsin välimaastossa ja rock'n'roll symbolina uusille tuulille ja kaipuuna maailmalle, jonnekin jossa tapahtuu jotain, tuodaan ilmi lämpimän mukaansatempaavasti ja myös hirtehisen hauskasti. Kaiken kaikkiaan erittäin onnistunut, tyylikäs, romaanille uskollinen teos.

Sun, 29 Aug 2021 13:56:27 +0000