Maalämpö Vs Öljylämmitys

Öljylämmitys toimii useimmiten ilman ongelmia, kunhan vain muistaa tilata lisää öljyä ennen sen loppumista ja osaa valita oikeaa öljyä. Öljyn hinta vaihtelee tänä päivänä paljon, ja koska suuri osa öljypannuista on vanhentuneita, öljylämmittäjän on myös varmistettava pannun kaikkien osien toimivan. Siksi monet pohtivatkin, olisiko maalämpöön vaihtaminen kenties halvempaa, helpompaa ja ympäristöystävällisempää. Teemme päätöksen tekemisen sinulle helpoksi. Mistä kuluttaja oikeastaan maksaa? Eri lämmitysjärjestelmien tehokkuuksien vertailussa käytettyjä termejä ovat hyötysuhde ja SCoP-arvo. SCoP on lyhenne sanoista "Seasonal Coefficient of Performance" ja kertoo, mikä lämpöpumpun keskimääräinen hyötysuhde on kokonaisen vuoden aikana. Koska ulkolämpötilat vaihtelevat Suomessa paljon, vuodenaikojen vaihtelu on erittäin tärkeää ottaa huomioon lämmitysjärjestelmän tehokkuutta määritettäessä. SCoP-arvo lasketaan jakamalla järjestelmän vuoden aikana tuottama energia sen vuoden aikana käyttämällä energialla.

Maalämpö vs. kaukolämpö - Techeat

maalämpö vs öljylämmitys

Rakennusyritykset TECHEAT tekee yhteistyössä rakennusyritysten aliurakoitsijana maalämpöasennuksia vaativiin kohteisiin. Mitä suurempi projekti, sen parempi.

Jos vuoden kylmimpinä päivinä on kaiken lisäksi tarvetta turvautua sähkölämmitykseen (sähkö on tehokkain tapa hyödyntää maalämpöä), myös käytössä oleva sähköliittymä voidaan joutua vaihtamaan suurempaan. Maalämpöjärjestelmä voi toimia rakennuksen ainoana lämmitysjärjestelmänä, jolloin se kattaa useimmiten 65—75% lämmitystehontarpeesta sähkökattilan hoitaessa loput. Tällainen ratkaisu säästää lämmityskuluja 50—70% ja maksaa itsensä takaisin 10—15 vuodessa, riippuen sähkön hinnasta ja kaukolämmön peruskustannuksista. Kaukolämpö, näin sitä kannattaa hyödyntää järjestelmässä. Maalämpöjärjestelmissä voidaan hyödyntää tehokkaasti myös kaukolämpöä. On esimerkiksi mahdollista hoitaa osa lämmitystarpeesta maalämpöpumpulla ja jättää jäljelle jäävä osuus sekä käyttöveden lämmitys kokonaisuudessaan kaukolämmön harteille. Vaikka tällaisessa ratkaisussa maalämpö kattaa noin 50% lämmitystehontarpeesta, sen itse energiantarpeesta kattama osuus on kuitenkin suurempi. Tällä tavoin taloyhtiöt voivat pienentää kaukolämmön peruskustannuksia ja olla vähemmän riippuvaisia kaukolämpöyhtiöiden hintojen muutoksista.

Nykyisten lämpöpumppujen SCoP-arvot vaihtelevat kolmen ja neljän välillä. Tämä tarkoittaa niiden tuottavan 3—4 kertaa sen verran lämpöenergiaa kuin ne kuluttavat sähköenergiaa. Näin ollen myös lämmitykseen kuluvasta energiasta maksettava summa on 3—4 kertaa pienempi. Käytännössä tämä tarkoittaa lämmitykseen käytetyn energian hyötysuhteen olevan 300—400% (öljylämmityksen hyötysuhde on noin 85%). Kuinka paljon maalämpöön vaihtamalla voi säästää? Vaihtamalla maalämpöön on mahdollista säästää jopa 60—70% lämmityskuluissa. Koska maalämpöpumppu toimii sähköllä, maalämmöllä kotinsa lämmittävä hyötyy myös sähkösopimuksen kilpailuttamisesta. Maalämmöllä lämmittämisen energiankulutusta on myös mahdollista pitää tarkasti silmällä. Kokeile laskuriamme niin näet, kuinka paljon voit säästää maalämpöön vaihtamalla! Maalämpö on ympäristöystävällisempää Koska maalämpöpumpun käyttämä energia on sähköä, valitsemalla ympäristöystävällisen sähköntoimittajan maalämmöllä kotinsa lämmittävä lämmittää käytännössä kokonaan uusiutuvalla energialla.

Jos talot lämmitetään kokonaan maalämpöpumpuilla, investointikustannukset jäävät huomattavasti alhaisemmiksi ja rahansa saa todennäköisesti takaisin 5—10 vuodessa. Kokeile laskuriamme niin näet, kuinka paljon voit säästää maalämpöön vaihtamalla!

maalämpö vs öljylämmitys reaction maalämpö vai öljylämmitys
  • Mikko mallikas englanniksi
  • Maalämpö vs. Öljylämmitys - Techeat
  • Päivän
  • Haluatko miljonääriksi peli säännöt
  • Maailman ympäri matka live
  • Elisa viihde tarjous direct

Kaukolämpö, maalämpö vai kummatkin? Kaukolämmön energiahinnat ja peruskustannukset ovat kasvaneet usean vuoden ajan, osittain siksi, että kaukolämmön jakeluverkko alkaa olla vanha ja kaipaa koko ajan enemmän huoltamista sekä koska useimmat kaukolämmönvaihtimet alkavat nekin olla vanhentuneita. Tämä aiheuttaa kuluja, joihin taloyhtiöt eivät voi itse vaikuttaa. Teemme päätöksen tekemisen sinulle helpoksi. Vaikka vanhemmanpuoleisen kaukolämpöjärjestelmän hyötysuhde saattaakin olla hieman heikompi, useimmiten kaukolämmittäjä saa hyödynnettyä ostamansa energian sataprosenttisesti. Maalämpöpumppujen hyötysuhde on 300—400% ostetusta energiasta eli toisin sanottuna ostaja saa 3—4 kertaa enemmän energiaa kuin mistä hän maksaa. Koska hyötysuhde on parempi, sähköntoimittajien kilpailuttamisesta on myös enemmän hyötyä kuin kaukolämmön toimittajien kilpailuttamisesta. Maalämmön valitsevan taloyhtiön lämmityskulut eivät myöskään ole riippuvaisia yhdestä, monopoliasemassa olevasta lämmöihtaminen kokonaan maalämpöön on todella suuri investointi.

Tue, 31 Aug 2021 07:30:57 +0000