Maailman Paras Gin

Otetaanpa täysin kuvitteellinen tilanne. Seison baaritiskillä, enkä tiedä mitä tilata. Siideri ei houkuttele, olutta en juurikaan juo, punaviini tuntuu tunkkaiselta ajatukselta ja skumpan kupliakaan ei tee mieli. Väkeviä en harrasta saati sitten shotteja (paitsi joskus jägeriä, ihan vaan lääkkeeksi). Sitten jossain aivojen sopukassa syttyy himmeä lamppu. Gin & tonic – se toimii aina! Mutta vain jos se tehdään oikein. Klassikkodrinkin suurena ystävänä ja sateisen mökkipäivän tylsistyttämänä lomailijana ylpeänä esitän: Näin sekoitat oikeaoppisen gin & tonicin! 1. Älä kangistu kaavoihin! Suomalaiset ginituottajat ovat viime vuosina voittaneet palkintoja, paras gin & tonic saattaakin siis syntyä kotimaisesta ginistä. Varsinkin Kyrö Distilleryn Napue on niittänyt mainetta ja kunniaa. Pullojen designiin on kiinnitetty huomiota, ja ne erottuvatkin edukseen baarien ginirivistöissä. Pohjanmaan pojat ovat osanneet brändätä tuotteensa sellaisella pöhinällä, että sitä löytyy jokaisen arvonsa tuntevan ravintolan valikoimista.

Maailman paras pannukakku

Kyrö Distillery Company -nimellä ruisviskiä ja -giniä tislaava Rye Rye Oy on viimeisen vuoden aikana saavuttanut todellisen kansansuosion Suomessa. Yrittäjät ovat iloinneet menestyksestä, mutta pitäneet riman korkealla. Rye Rye aikoo vuonna 2022 olla maailman tunnetuin ruistislaamo. – Oli alusta asti selvää, että tämä ei ole pelkkää harrastelua, vaan selkeästi halusimme hieroa makunystyröitä ympäri maailman. On tämä suosio silti yllättänyt villeimmätkin laskelmat, mitä meillä oli, kertoo toimitusjohtaja Miika Lipiäinen. Idea omasta ruistislaamosta virisi saunanlauteilla vuonna 2012. Tuotanto alkoi pari vuotta myöhemmin, ja palkintoja ginin mausta pullojen ulkoasuun on tippunut tasaiseen tahtiin. Menestyksen taustalla on vahva brändi, joka rakentuu kolmen arvon päälle. Ensimmäinen niistä on hauskuus, toinen sosiaalisuus. – Maut ovat ylipäänsä parempia, kun niitä pystyy jakamaan muiden ihmisten kanssa, Lipiäinen sanoo. Kolmas arvo on "rehellinen hifistely". – Se tarkoittaa sitä, että teemme rohkeasti parempia ja kalliimpia juomia, mikä ei aina tarkoita vain väkevyyttä tai kultahippuja juoman seassa.

Ruoka Pohjalainen gini palkittiin maailman parhaana Täydellinen gin tonic syntyy suomalaisesta Napue-ginistä, päätti maailman arvostetuimman kilpailun tuomaristo. Tilaajille Julkaistu: 23. 7. 2015 6:00, Päivitetty 23. 2015 7:19 Maailman paras gin tonic tehdään suomalaisesta Napue-ginistä. Näin päätti International Wine and Spirit Competitionin tuomaristo, joka julkisti palkintonsa tänään torstaina. IWC:n vuotuisessa kilpailussa 250 asiantuntijaa ympäri maailman arvioi sokkona viinejä ja väkeviä juomia. Seuraa uutisia tästä aiheesta

Tulin juuri Espanjasta, joka on oikeastaan nykyisen gin tonic -kulttuurin alullepanojoita. Siellä ihmisten huomion sain nimenomaan ruisginistä puhumalla. Suomalaisille ruis tuntuu olevan lähellä sydäntä. Maailmalla suomalaiset tunnetaan alkoholikulttuuristamme – suomalaiset suuret brändit kuten Koskenkorva ja Finlandia ovat hyvin tunnettuja, mutta stereotypiat suomalaisten juomakulttuurista eivät ole aina kovin mairittelevia. Miltä tuntuu työskennellä tislaamoalalla nuorena suomalaisena yrityksenä? Pyrittekö te Kyrö Distillery Companyssä tuomaan esimerkiksi tietynlaista Suomi-kuvaa maailmalle? Suomi toki tunnetaan juomatuotteiden puolesta vodkista ja kulttuurin puolesta humalahakuisuudesta. Mutta molemmat edellämainituista muuttuvat – nuoremmat juovat yhä vähemmän ja laadukkaampaa ja Suomeen syntyy laadukkaita craft-tislaamoja koko ajan. Helsinki-Vantaan lentokentällä Napue on jo myynniltään suurin alkoholijuoma! Alkoholijuomabrändit nojaavat usein maabrändeihin, ja me viemme oman näkemyksemme mukaista Suomi-kuvaa maailmalle.

Suomalaisen Arctic Brands Groupin uusi gini on palkittu Yhdysvalloissa maailman parhaana kahdessakin eri sarjassa, eli gininä ja parhaana kirkkaana tisleenä. Tällä viikolla Kalifornian San Franciscossa järjestetty kilpailu International Spirit Competitition on Yhdysvaltain suurin alkoholijuomien kilpailu, jossa kilpaili yli 3000 tuotetta. Suomalaisyrityksen uusi 58, 5 prosentin vahvuinen Arctic Blue Navy Strength valittiin sarjassaan parhaaksi. Lisäksi tuomaristo valitsi sen parhaaksi myös kirkkaiden tisleiden sarjassa. Tuote tulee parin viikon kuluttua kuluttajamarkkinoille niin Aasiassa kuin useissa EU-maissa, yksi perustajista ja brändijohtaja Mikko Spoof sanoo. "Tuomme uuden tuotteen kaupallisesti markkinoille, kun se osoittaa menestyvänsä kisoissa hyvin. " Yrityksen nykyinen ginijuoma, 46, 2-prosenttinen Arctic Blue Gin on sekin menestynyt useissa maailman parhaimpien ginien ja tisleiden kilpailusarjoissa. Yritys arvioinut, ettei se voi tuoda uutta giniään Suomen markkinoille kahden viikon päästä, koska tuotetta ei saisi sen jälkeen markkinoida sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontaviraston Valviran mukaan myöskään ulkomailla.

"Kilpailun" Superstars 2018, supertähdet tulevat kuitenkin Saksasta, Itävallasta, Sveitsistä ja Karibialta! Missä on Arctic Blue Gin, saakeli vieköön! Distilleries of the Year 2018 -luokituksen saa (113:sta osallistuneesta) kaikkiaan 32 tislaamoa. Niistä 23 saa "World-Class Distillery" -luokituksen, 5 saa "Master-Class Distillery"-luokituksen, 3 saa "Master Class" -luokituksen ja yksi saa hännän huippuna "Recommended Distillery" -luokituksen. Luokituksen saaneiden joukossa ei ole ainoatakaan suomalaista tislaamoa. Missä luuraa Arctic Blue Gin ja sen tekijä, saakeli vieköön! kästä "Participating Distilleries 2018" -listasta löytyy vihdoin ensimmäinen, yhden rivin maininta: "Nordic Premium Beverages (Finnland). "Kilpailuun" osallistui 485 tislettä (113 valmistajalta 30:sta maasta), joista kokonaista 480 sai mitalin! 57 sai "Double-Gold 2018", siis tuplakultaa. Tästä "Double-Gold" -listasta löytyy toinen, yhden rivin maininta: "Nordic Premium Beverages, Chef & Chevalier's Arctic Blue Gin".

Suomalaisyritys on nimittäin saanut Valvirasta kiellon markkinoida digitaalisesti mobiilissa tai verkossa ginijuomiaan Suomen lisäksi EU- ja ETA-alueen maissa, koska suomalaiset voivat nähdä mainokset internetissä. Alkoholilain mukaan suomalaiset yritykset eivät saa markkinoida väkeviä alkoholijuomia. "Tämä tarkoittaa, ettemme saisi markkinoida uutta tuotettamme missään EU- ja ETA-maissa, koska Valvira haluaa suojella suomalaisia kuluttajia alkoholimarkkinoinnilta", Mikko Spoof sanoo. "Tuntuu kuin olisimme Pohjois-Koreassa. " Spoof kertoo, että asiassa hämmentää laintulkintojen epäselvyys. Siksi yritys etsii myös lakimiehiä, jotka voisivat auttaa asiassa. "Olemme saaneet satoja kannustavia viestejä kansalaisten lisäksi niin panimoteollisuudesta kuin poliitikoiltakin. " Euroopan unioni julkaisi tällä viikolla uuden tislattujen alkoholijuomien asetuksen, jossa se ottaa asiaan vahvasti kantaa. Mikko Spoof toivoo, että asetus tuo avun yhtiön tilanteeseen, kunhan Valvira soveltaa sitä suomalaisen lainsäädäntöön.

Huikea suoritus! Suomalainen Arctic Blue gin voitti tuplakultaa MM-kilpailuissa, eikä siinä vielä kaikki

Juttuun päivitetty Mikko Spoofin kommentti 23. 3. 2018 kello 6. 41.

Suomalaisia ginejä on palkittu viime vuosina arvostetuilla palkinnoilla. Suomalainen gini on valloittanut maailmalla. Kerroimme esimerkiksi viime vuonna Kyrö Distillery Companyn voitosta Isossa-Britanniassa Gin Masters -kilpailussa, jossa suomalainen gini valittiin parhaaksi ei-kypsytetyksi giniksi yhteensä 40 ginin joukosta. Kotimainen gini on saanut jälleen palkinnon. Arctic Blue Navy Strength Gin on voittanut tuplakultaa ja Best in Show -palkinnon World Spirit -kilpailussa San Franciscossa. Palkinto on arvostettu Yhdysvalloissa. Kilpailun Best in Show -sarjaan kuuluvat kirkkaat, ei-kypsytetyt alkoholit, kuten esimerkiksi kaikki vodkat ja tequilat. Tuomaristo maistaa sokkona Kilpailun sivuilla kerrotaan, että tuplakulta-maininta tarkoittaa sitä, että tuote oli kilpailun kaikkien tuomareiden arvion mukaan kultamitalin arvoinen. Tuomaristo maistaa tuotteita tietämättä niiden valmistajia ja tuotemerkkejä. World Spirit -kilpailun sivuilla kerrotaan, että koko kilpailussa oli yhteensä noin 3000 osallistujaa ympäri maailmaa.

Suomalaisyrityksen uusi ginijuoma on valittu taas maailman parhaaksi, mutta sitä ei voida tuoda myyntiin Suomessa, jotta tuotetta voisi markkinoida EU-maissa, eikä tämäkään välttämättä valvontaviranomaisille riitä. Suomalaisen Arctic Brands Groupin uusi gini on palkittu Yhdysvalloissa maailman parhaana kahdessakin eri sarjassa, eli gininä ja parhaana kirkkaana tisleenä. Kokeile kuukausi hintaan 1 €. Tämä sisältö on vain Talouselämän tilaajille. Tilaa digitaalinen Talouselämä, niin voit lukea uutisia ilman rajoituksia. Saat käyttöösi myös Talouselämän näköislehdet ja Yrityskaupat-tietokannan. Tilaa nyt 1. kuukausi hintaan 1 €. Oletko jo tilaaja? Kirjaudu tästä

  1. Helposti paketti posti
  2. Scandic berliini
  3. Maailman paras ruokakauppa 2019
  4. Kulttuurisesti kestävä kehitys
  5. Huikea suoritus! Suomalainen Arctic Blue gin voitti tuplakultaa MM-kilpailuissa, eikä siinä vielä kaikki
  6. Miten tehdään laadukas Gin & Tonic?
  7. Maailman paras gin 2018
  8. Maailman paras gin fizz
Thu, 02 Sep 2021 09:56:30 +0000