Makramee Kaulakoru Ohje

  1. Ohje
  2. Pannukakku ohje
  3. Askartele ihastuttava Shamballa-käsikoru » Umami
  4. Salsa ohje

Kirjaudu Punomoon Kirjautuneena voit lisätä ohjeita suosikeiksi, arvioida sisältöä, sekä kommentoida blogeja. Luo Punomo-käyttäjä Rekisteröityneenä voit lisätä ohjeita suosikeiksi, arvioida sisältöä, sekä kommentoida blogeja. Rekisteöirymällä hyväksyt Punomon käyttöehdot. Oletko jo rekisteröitynyt? Kirjaudu sisään Kirjaudu sisään Melkein valmista! Klikkaa sähköpostitse saamaasi aktivoinlinkkiä viimeistelläksesi rekisteröinnin. Rekisteröinti ei onnistunut Tuntematon virhe. Yritä rekisetöityä uudelleen ja jos ongelma jatkuu, ota yhteyttä Punomoon sähköpostitse. Anna palautetta Käyttäjiemme palaute auttaa Punomon kehittämisessä. Anna palautetta alla. Kiitos palautteestasi Palautteesi on vastaanotettu. Pyrimme vastaamaan siihen mahdollisimman pian. Palautteen lähetys epäonnistui Tuntematon virhe. Yritä lähettää palaute uudelleen ja jos ongelma jatkuu, ota yhteyttä Punomoon sähköpostitse.

Ohje

Laatta on saanut jo reunuksen ja kaulakorun alaosa on valmis. Sitten alkoi varsinainen improvisointi. Oli mulla jonkinlainen ajatus mielessä, mitä muotoa hain, mutta aika lailla mutu-tuntumalla lankoja solmeilin. Kaulakoru valmiina. Korutarvikeliikkeissä saa nopeasti pään pyörälle. 😄 (Kuva Helmien talosta Virroilta) Mukavaa tässä harrastuksessa on sekin, että tarveaineet eivät paljon paina eivätkä vie tilaa. Niinpä "varusteet" voi ottaa mukaan mökillekin, ja koruja syntyy vaikka rannalla istuskellen – silloin kun nyt työleirillä sattuu luppoaikaa jäämään… 😅 Pieni haittapuoli on, että assariksi olisi kovasti tunkua… Heiluvat langat ovat Rudille täysin vastustamattomia! Varsinkin, jos langat roikkuvat pöydän reunalta alas, niin saa varautua yhtäkkiseen nykäisyyn, kun Rudi hiippailee äänettömästi viereen ja nappaa langoista kiinni. Eikä keskeneräistä työtä voi jättää pöydälle levälleen… Onneksi tuo joskus sentään väsähtääkin… 😄 Kuvia tekemistäni koruista lisään Galleriaan sitä mukaa kuin sivujeni uudelleen rakentaminen edistyy…

Nyt on vähän hämmentävää, kun uusia mielenkiinnon kohteita löytyy jo liiankin kanssa. Eihän tästä ole vuottakaan, kun innostuin frivolite-pitseistä, mutta nyt olenkin koko kesän vääntänyt nyörejä solmuun niin että "tatting-neulat" ja pitsilangat ovat jääneet lähes paitsioon – puhumattakaan siveltimistä ja väreistä! Makramee-solmeilu oli toki jonkin verran tuttua, kun jo muinoin 70-luvulla ko. tekniikalla tehtiin laukkuja, kukka-amppeleita yms. isompia esineitä hamppunarusta. Mutta micro-macramé -solmeilu iski tajuntaan ihan uudella tavalla, siinä kun nimensä mukaisesti tehdään pientä; käytetään hyvin ohuita nyörejä ja helmiä, niin tuloksena onkin mitä moninaisempia koruja! Ja kun nyörejä löytyy erilaatuisina, -paksuisina sekä kymmenissä eri väreissä ja helmien kirjo vasta määrätön onkin, niin kahta täysin identtistä korua tuskin on. Yhden korun tarina: Tämä vuosia sitten maalaamani posliinikoru oli alunperin rintakoru, mutta päätin tuunata siitä "jotain muuta"… – Pyörivä posliininmaalaustelineeni on näppärä tässäkin hommassa.

Asettele nauhat rinnakkain pöydälle. Tällä kertaa nosta nauha 3 nauhojen 2 ja 1 päälle niin, että muodostuu P-kirjainta muistuttava kuvio. Nosta tämän jälkeen nauha 1 nauhan 3 päälle ja pujota se edelleen nauhojen 2 ja 3 alta oikealle puolelle muodostuneesta silmukasta. Kiristä solmu vetämällä tasaisesti nauhoista 1 ja 3. Nyt kaksoistasosolmujen kahden eri solmun pitäisi muodostaa tasainen, neliömäinen kuvio. Solmi vielä toinen kokonainen solmu ennen ensimmäisen helmen lisäämistä. Jokaisen solmun kohdalla pitää muistaa tarkasti solmia molemmat puolet, eli vasemmanpuoleinen numeron 4 näköinen solmu, sekä oikeanpuoleinen P-kirjaimen näköinen solmu. Jos yksi solmunpuolikas jää välistä, alkaa punos kiertyä alaspäin. Jos näin käy, pura varovasti tekemäsi solmu ja aloita se alusta. Kun olet punonut koruun muutaman kaksoistasosolmun, on aika alkaa lisäämään helmiä. Helmet lisätään koruun aina yksi kerrallaan pujottamalla helmi keskimmäiseen nauhaan, eli nauhaan 2. Tämän jälkeen solmitaan tuttu kaksoistasosolmu helmen ympärille niin, että helmi jää napakasti paikoilleen nauhojen väliin.

Pannukakku ohje

Julkaistu 23. 5. 2018 Teksti Taru Kehälinna, kuvat Taru Kehälinna Muoti ja kauneus Arkiston aarre vuodelta 2013: Kauniit Shamballa-käsikorut ovat pitkästä historiastaan huolimatta trendikäs asuste vielä nykypäivänäkin. Käsikoru valmistetaan makramee-solmintatekniikalla ja se on helppo muokata omaan tyyliin sopivaksi. Näillä ohjeilla onnistut varmasti! Ihastuttavat Shamballa-käsikorut ovat saaneet erikoisen nimensä buddhalaisten myyttisestä Shambhala-kuningaskunnasta, jonka uskottiin olevan rauhan ja rakkauden tyyssija. Käsikorujen ajateltiin lisäävän kantajansa levollisuutta ja auttavan siten meditoinnissa. Nykyisin Shamballa-käsikoruja käytetään enimmäkseen kauniina asusteina, mutta ne ovat myös hauska ja helppo askarteluprojekti makramee-solminnasta kiinnostuneille. Itse pidän Shamballa-koruista niiden monipuolisuuden vuoksi. Koruja voi valmistaa erilaisissa pituuksissa käsi- tai nilkkakoruiksi, niitä voi valmistaa erilaisista materiaaleista ja ne sopivat niin naisille, kuin miehillekin.

Solmi nauhanpätkällä kaksoistasosolmuja noin 2 cm:n verran. Kun olet solminut noin 2 cm:n mittaisen viimeistelypätkän, päättele solmimislangat liimalla samaan tapaan, kuin edellisessä työvaiheessa. Ole kuitenkin tällä kertaa varovainen, ettei liimaa pääse valumaan solmujen välissä kulkevien säätönauhojen päälle. Kun liima on kuivunut, leikkaa solmimisnauhojen ylimääräiset pätkät pois. Nyt käsikorua pitäisi pystyä kiristämään ja löysentämään säätönauhoja vetämällä. Nauhat saattavat tuntua aluksi hieman jäykiltä, mutta ne antavat periksi käytössä. Viimeistele säätönauhat vielä helmillä, jotka laitoimme sivuun projektin aloitusvaiheessa. Pujota helmi nauhaan ja solmi nauhan päähän solmu, joka estää helmeä putoamasta. Voit lisätä vielä helmen toisellekin puolelle solmun, jos haluat estää helmeä liikkumasta nauhassa. Älä jätä säätönauhoja liian pitkäksi, etteivät ne häiritse korun käyttöä.

Askartele ihastuttava Shamballa-käsikoru » Umami

  1. Makramee kaulakoru ohne toolbar
  2. Ruoka aine allergia
  3. Norwegian asiakaspalvelu suomeksi translation
  4. Jalkapallo pelit netissä 3
  5. Marimekko t paita
  6. Kaulakoru
  7. Trikoopipo ohje
  8. Makramee kaulakoru ohje
  9. Rosso kuusankoski lounas ii
  10. Sokos salo yhteystiedot and spa

Valmistelut Leikkaa nauhasta kaksi 50 cm mittaista pätkää ja yksi noin 120 cm mittaista pätkä. Mitat ovat hieman reiluja, mutta niillä saa solmittua vaivatta noin 20 cm mittaisen käsikorun. Laita toinen 50 cm mittainen nauha talteen korun päättelyvaihetta varten. Päättelyyn tarvitset myös kaksi helmeä, joten myös ne on hyvä ottaa sivuun jo tässä vaiheessa. Teippaa toinen 50 cm mittainen nauha pöytään niin, että teipin yläpuolelle jää 15 cm nauhaa ja alapuolelle 35 cm nauhaa. Etsi 120 cm mittaisesta nauhasta keskikohta ja aseta se lyhyen nauhan alapuolelle. Lyhyt nauha (kuvassa nauha numero 2) pysyy koko ajan paikallaan ja sen voi tarvittaessa teipata löyhästi pöytään myös toisesta päästä. Itse solmut solmitaan pitkän nauhan eri puolikkailla, eli kuvassa nauhoilla 1 ja 3. Korun solmiminen Shamballa-käsikorut solmitaan makramee-solmeilun perussolmulla, eli niin kutsutulla tasosolmulla. Jotta käsikoruun saadaan tasainen ja suora pinta, tehdään jokaiselle tasosolmulle peilikuvana pariksi toinen solmu.

säärystimet ohje

Salsa ohje

Shamballa-korun voi myös huoletta pukea lapsen ranteeseen, koska siinä ei ole hankalaa lukkoa, vaan pituutta säädellään liukuvalla solmulukolla. Shamballa-korujen helppo solmeilutekniikka on nopea oppia ja toimii hyvänä harjoituksena makramee-solmeilun maailmaan. Noin 20 cm pituisen käsikorun valmistamiseen tarvitset – 2, 5 metriä valitsemaasi nauhaa. Esimerkkikorussa käytän 1mm paksuista, vahattua puuvillanauhaa, mutta myös nylonnauhat tai nahkanauhat sopivat käsikorun valmistamiseen. Nauhan valinnassa olennaisinta on se, että nauha on riittävän taipuisaa solmimiseen. – Sopiva määrä helmiä. Esimerkkikorussa käytän 20 kappaletta 6 mm:n kokoisia metallihelmiä. Voit valita omaan koruusi minkälaisia helmiä tahansa, kunhan varmistat, että nauha mahtuu kulkemaan helmen reiän lävitse. – Terävät sakset, teippiä ja liimaa. Esimerkkikorussa käytän Loctiten Power Epoxy -kaksikomponenttiliimaa lyhyen kuivumisajan takia, mutta lähes mikä tahansa juokseva liima käy. Koruun tarvittavia materiaaleja voi ostaa lähes mistä tahansa askartelukaupasta, pitävää liimaa myös K-Raudan tai Clas Ohlsonin kaltaisista työkaluliikkeistä.

Julkaistu: 21. 11. 2012 13:57 Marian kässäkerhossa annetaan ohjeet solmeilutekniikalla tehtyihin trendikoruihin. - Tällä viikolla kannustan kaikkia uudenoppimisesta kiinnostuneita käymään jollakin jännittävällä kurssilla. Kävin itse kurssilla, jossa tehtiin makramee- ja muilla solmeilutekniikoila koruja. Teimme pieniä töitä, mutta innostuin tekniikoista niin, että aloin heti ideoida niiden mahdollisuuksista vaatteissa, asusteissa ja sisustustekstiileissä, Maria kirjoittaa Lue lisää Marian kässäkerhosta.

Tätä kutsutaan kaksoistasosolmuksi. Yksi kokonainen solmu muodostuu siis kahdesta eri vaihteesta: ensin vasemmanpuoleisella nauhalla (nauha nro 1) solmitusta solmusta ja sitten oikeanpuoleisella nauhalla (nauha 3) solmitusta solmusta. Keskimmäinen nauha (nauha nro 2) pysyy koko ajan paikallaan. Aloita nostamalla nauha numero 1 kahden muun nauhan päälle. Tällöin nauhoista muodostuu numeroa 4 muistuttava kuvio. Nosta tämän jälkeen nauha 3 nauhan 1 yläpuolelle. Nauha 1 kulkee nyt nauhan 2 yläpuolelta ja nauhan 3 alapuolelta. Pujota tämän jälkeen nauha 3 punoksen vasemmalle puolelle muodostuneesta silmukasta, eli nauhojen 1 ja 2 alapuolelta. Nyt kaksoistasosolmun ensimmäinen solmu alkaa muodostua. Kiristä solmu vetämällä tasaisesti nauhoista 1 ja 3. Kaksoistasosolmun ensimmäinen puolikas on tehty. Tarvittaessa voit varovasti työntää solmun lähemmäs teippiä, jos se asettui kiristettäessä alemmas. Jotta kaksoistasosolmusta tulee tasapuolinen, pitää aikaisemmat työvaiheet toistaa peilikuvina oikealla puolella.

kirjoneulesukat ohje
Thu, 02 Sep 2021 14:03:13 +0000