Ylen Vaalikone Fi

  1. Ylen vaalikone fi
  2. Vaalikone – Wikipedia
  3. Ylen vaalikone - Suomenkuvalehti.fi
  4. Ylen vaalikone jumiutui kuntavaaliehdokkaiden ryntäyksessä
  5. Ylen vaalikone fi.org

Ylen vaalikone jumiutui sunnuntaina, kun tuhannet kuntavaaliehdokkaat yrittivät antaa siihen vastauksensa. Yle kertoi pidentävänsä vastausaikaa teknisten ongelmien vuoksi. Sunnuntain piti olla viimeinen päivä, jolloin ehdokkaat voivat vastata vaalikoneen kysymyksiin ja ladata sinne videoitaan. Ylen mukaan ehdokkaiden viime hetken rynnistys jumitti palvelimet. Vaalikone on toistaiseksi auki vain ehdokkaille. Äänestäjien on määrä päästä katsomaan ehdokkaiden videoita ja vastauksia viikon sisään. Kuntavaalit järjestetään 9. huhtikuuta.

Ylen vaalikone fi

  • Ylen vaalikone fi
  • Vaalikone 2011
  • Like Kustannus | Metro 2033 (e-kirja)
  • Ylen vaalikone jumiutui kuntavaaliehdokkaiden ryntäyksessä

Vaalikone – Wikipedia

jean d ylen

Ylen vaalikone - Suomenkuvalehti.fi

Ylen vaalikone jumiutui kuntavaaliehdokkaiden ryntäyksessä

Vaalikone on verkkosivusto, jonka tärkein tehtävä on auttaa vaalien edellä äänestäjää löytämään sopiva ehdokas. Sekä ehdokas että äänestäjä syöttävät koneeseen vastauksensa poliittispainotteiseen kysymyssarjaan. Vastausrivejä vertaamalla vaalikone ilmoittaa sopivimmat ehdokkaat, sekä usein myös vähiten sopivat. Sopivuuden kriteerinä on yleensä keskeisiä asiakysymyksiä koskevien mielipiteiden yhtenevyys. Historiaa [ muokkaa | muokkaa wikitekstiä] Suomalaisen vaalikoneen kehittäjäksi on mainittu Yleisradion toimittaja Erkki Vihtonen. Unto Hämäläinen kertoo Perässähiihtäjä-blogissaan, että Vihtonen huomasi vuonna 1996 uutistoimisto CNN:n verkkosivulla testin, jossa vertailtiin Yhdysvaltain presidentinvaalien ehdokkaiden mielipiteitä. Koneessa oli viisi kysymystä ja kone kertoi käyttäjälle, kumpi ehdokkaista on lähempänä hänen mielipiteitään. Vihtonen kehitteli jo syksyllä 1996 EU-parlamenttivaaleihin ensimmäisen vaalikoneversion. [1] Tiedotusvälineet ja vaalikoneet [ muokkaa | muokkaa wikitekstiä] Vaalikoneita ovat perustaneet lähinnä tiedotusvälineet, myöhemmin myös muun muassa järjestöt tietyn aihepiirin kysymyksiä varten.

Ylen vaalikone fi.org

vaalikone 2011 sara ylen

Tiedotusvälineet ovat alkaneet käyttää vaalikoneita myös valituiksi tulleiden poliittisen käyttäytymisen kontrolloimiseen. Esimerkiksi äänestyskäyttäytymisessä huomatut poikkeamat koneelle ilmoitetuista vastauksista saatetaan panna merkille. Vaalikoneissa olevia ehdokkaiden kantoja tutkitaan myös galluppien ja äänestysten tavoin, niistä esimerkiksi voi selvittää kuinka moni ehdokas kustakin puolueesta kannattaa ydinvoimaa. Yhteiskuntatieteilijä ja toimittaja Terho Pursiainen on arvostellut vaalikoneita kansanedustajaehdokkaan näkökulmasta siten, että "vaalikoneiden vaihtoehdot eivät kata kaikkia mahdollisuuksia tai ovat päällekkäisiä ja ristiriitaisia. Usein kysytään asiaa, joka on niin monimielinen ja monitahoinen, ettei mikään vastaus ole oikea, jos sitä ei saa kunnolla selittää.

  1. Auto kuopio nettiauto
  2. Inva apuväline oy o
  3. Pappi puhuu lyrics.com
Wed, 01 Sep 2021 12:30:05 +0000