Kissan Turkissa Paakkuja / Kissan Turkki Asiaa... | Keskustelu | Kaksplus

Mieti ennen kissan hankkimista, millaisen elämän voit tarjota sille. Olisiko se sisäkissa, saisiko se olla sekä ulkona että sisällä, vai olisiko sillä rajallinen pääsy aidatulle ja katetulle piha-alueelle? Kissoja voidaan pitää sisäkissoina – etenkin, jos ne totutetaan siihen pennusta pitäen. Silloin niiden hoikkana pitämiseen täytyy kuitenkin kiinnittää erityistä huomiota. Lihavuus on nimittäin kissojen yleinen elintapasairaus. Asunto täytyy myös turvata niin, ettei kissa pääsee putoamaan parvekkeelta tai ikkunasta. Sisäkissallekin kannattaa hankkia tunnistesiru tai korvatatuointi siltä varalta, että se pääsee karkaamaan. Kissat, jotka pääsevät myös ulos, kuluttavat yleensä enemmän energiaa ja lepäilevät vähemmän, eivätkä ne siksi liho yhtä helposti kuin sisäkissat. Ulkoileville kissoille kannattaa ehdottomasti hankkia korvatatuointi tai mikrosiru, jotta karannut tai onnettomuuteen joutunut kissa osataan palauttaa omistajalleen. Sinun täytyy myös päättää, pidätkö kissallasi pantaa. Panta voi olla hyödyllinen siksi, että se osoittaa kissan kuuluvan jollekulle.

Ihon ja turkin hoito - Verkkosivuapteekki.fi - Apteekkipalvelut verkossa

Kakistelu loppuu ja karvat tulevat ulosteen mukana ulos. Runsaskuituinen ruoka auttaa myös karvojen kulkeutumiseen suolistossa. Harjaaminen voi auttaa irtokarvojen osalta. Kun irtokarvoja on eläimen turkissa vähemmän, kulkeutuu niitä myös suolistoon vähemmän. Joskus karvapallot eivät poistu lainkaan. Käänny eläinlääkärin puoleen jos kakistelu jatkuu ja varsinkin jos kissa ei suostu syömään.

Kissan turkki asiaa... | Keskustelu | Kaksplus

Jos takut ovat jo tosissaan paakkuja, ei harjaaminen auta: paakut on pakko leikata pois. Puolipitkä- ja pitkäkarvainen kissa ei missään vaiheessa elämäänsä pysty täysin huolehtimaan turkkinsa hoidosta itse, vaan sitä on ehdottomasti autettava Totuttaminen turkinhoitoon myöhemmällä iällä voi muodostua ongelmaksi, se kun pitäisi aloittaa silloin kun kissa on pentu. Puolipitkä- ja pitkäkarvainen kotikissa vaatii myös säännöllistä pesua, muuten on ihan satavarmaa että turkki menee huonoon kuntoon ja takkuuntuu Kannattaa nyt ihan ensimmäiseksi leikata ne paakut kissan turkista pois ja sitten alkaa totuttaa sitä päivittäiseen turkinhoitoon. Kun hankkii puolipitkä- tai pitkäkarvaisen kissan, on varauduttava turkinhoitoon. Tällainen karvaturilas kuin meidän Pekukin on, ei todellakaan ole laiskan ihmisen kissa HCS n 09 Laku R. I. P. HCL n 09 Peku HCL n 24 09 Lula HCS n 02 Ässä HCS n 24 Ninja HCL n 24 Traks HCL n 23 Hertta HCL n 09 Kelmi WWW | Facebook | ICQ Wilpustin Leijona Wilma, Kikku ja Töpö, rakkaat karvapallot Viestejä: 2136 Sijainti: Hämeenlinna Liittynyt: 06.

OLEMME MUUTTANEET

Kissa ei hoida turkkiaan, missä vika? (Luettu 4445 kertaa) Ava Ex-jäsen Kissa ei hoida turkkiaan, missä vika? 21. 05. 2006 klo 14:13:20 Mikähän siinä on kun viimeaikoina puolipitkäkarvaiselle kissalleni on alkanut entistä enemmän syntyä paakkuja turkkiin? Johtuuko se kenties "vanhuudesta"(Kissani on melkein 7-vuotias), masennuksesta vai mistäköhän? Masennusta epäilen lähinnä sen takia kun äidin mukaan kissa on alkanut tuollaiseksi kun olen muuttanut pois kotoa. Ja kun äidinkin pitää nykyään olla pitkiä aikoja poissa kotoa niin ei se varmaan ole helppoa Misselle, hän kun on niin ihmisrakas. :/ Ei tällaisia ongelmia ennen ole ollut. Emme ole ikinä harjailleet kissamme turkkia, olisikohan nyt aika auttaa pikkukisua turkin hoidossa? IP kirjattu Tabby Ylläpitäjä Poissa Valvova silmä Viestejä: 10182 Sijainti: Lohja Liittynyt: 04. 2004 Sukupuoli: Re: Kissa ei hoida turkkiaan, missä vika? Vastaus #1 - 21. 2006 klo 21:51:39 Puolipitkä- ja pitkäkarvaisen kotikissan turkki vaatii harjaamista ja kampaamista päivittäin, muuten se menee niin pahaan takkuun ettei ole muuta keinoa kuin ajattaa kissa kaljuksi eläinlääkärillä ja se on aina hirvittävä stressi kissalle Kun kissa vanhenee, se ei tietenkään enää ylety hoitamaan turkkiaan siten kuin nuorempana, joten varsinkin selkään tulee väistämättä takkuja.

Ihon ja turkin hoito

  1. Kissan iho-olosuhteet Hill's Pet
  2. OLEMME MUUTTANEET
  3. Pitkäkarvaisen kissan paakut turkissa - Kissojen terveys - Suomi24 Keskustelut
  4. Parhaat vastamelukuulokkeet 2017 remix
  5. Samsung ml 2165w värikasetti
  6. Haartmanin sairaala päivystys osastonhoitaja
  7. Vauvan herättäminen kesken unien
  8. Länsi uudenmaan säästöpankki nummela
  9. Säärystimet ohje
  10. Kadonneen Inkerin neljä sukupolvea | Elävä arkisto | yle.fi

Monet kissat piileskelevät mieluiten korkealla – esimerkiksi kaapin päällä tai ylähyllyllä. Voit vaikkapa sisustaa kissallesi oman hyllyn. Varmista, että lähistöllä on vettä, ruokaa ja hiekkalaatikko. Myös kodin ulkoiset tapahtumat, kuten uusi kissa naapurustossa, saattavat aiheuttaa kissalle stressiä. Kissa saattaa reagoida tällaiseen tilanteeseen merkitsemällä reviiriään tavallista ahkerammin. Se saattaa esimerkiksi raapia kodin ulko-oven lähettyvillä olevia pintoja ja ruiskia virtsaa pystysuorille pinnoille. Ruiskiminen on kissalle normaalia käytöstä, mutta ihmiset eivät erityisemmin välitä siitä etenkään sisätiloissa. Kastroimattomat urokset ovat kovimpia ruiskimaan, mutta myös kastroidut urokset ja naaraat saattavat harrastaa sitä poikkeustapauksissa. Jos kissasi on herkkä ja sen arjessa tapahtuu muutoksia, voit kokeilla lievittää sen ahdistusta Zylkène-lisäravinteilla tai feromonituotteilla. Neuvoja voit pyytää eläinlääkäriklinikan henkilökunnalta.

  1. Nousiainen turku linja auto insurance
  2. Black friday vuodesohva
  3. Vivus kokemuksia
  4. Langaton netti kotiin
  5. Kauppakeskus redi omistaja 2
Tue, 31 Aug 2021 17:40:51 +0000