Jämsän Lukio Uudet Opiskelijat &Raquo; Lukiokoulutus – Jämsän Lukio

  1. Jämsän lukioon opiskelijaksi päässeet, kevään 2019 yhteishaku - Keskisuomalainen

Keskiarvorajan laskemisesta on keskusteltu Jämsän lukion hen­ki­lös­tön ja opis­ke­li­ja­kun­nan kanssa. Lukuvuoden suunnittelupäivänä 6. 8. 2019 lu­kion henkilöstön kanta oli se, että keskiarvorajaa voidaan mal­til­li­ses­ti laskea, mutta sitä ei kannata kokonaan poistaa. Opis­ke­li­ja­kun­nan hallitus käsitteli asiaa 2. 9. 2019 ja opiskelijoiden näkemys oli sa­ma kuin henkilöstön. Opiskelijat arvioivat lukion tavoitteet vaa­ti­vik­si. Opiskelijoiden mukaan opiskelunsa aloittavien lähtötietotason tu­lee olla suhteessa tavoitteisiin, ja opiskelumotivaation hyvä. Keskiarvorajan laskeminen edellyttää lisäpanostusta lukion eri­tyis­ope­tuk­seen. Tämä on huomioitu lukiokoulutuksen ta­lous­ar­vio­val­mis­te­lus­sa. Jämsän lukio ja Gradia Jämsä ovat jo tähänkin asti huo­leh­ti­neet yhteistyössä, että niille lukioon valituille, joilla opinnot eivät suju, löy­tyy toisen asteen koulutuspaikka välittömästi lukiosta eroamisen jäl­keen. Lukiosta eroamista on voinut myös lykätä siten, että nuori on ensin tutustunut johonkin ammatilliseen alaan ja vasta sen jäl­keen tehnyt ratkaisun opintojen jatkamisesta.

Jämsän lukioon opiskelijaksi päässeet, kevään 2019 yhteishaku - Keskisuomalainen

Lukiokoulutus – Jämsän lukio > Jämsä > Lukiokoulutus Jämsän lukio on laadukas yleislukio. Lukion laajaan kieliohjelmaan kuuluvat mm. A-ruotsi, saksa, ranska ja venäjä. Lukion aikana sinulla on mahdollista kehittää osaamistasi kielten lisäksi myös matemaattis-luonnontieteellisissä aineissa, reaaliaineissa, liikunnassa, musiikissa ja kuvataiteissa. Lukio on oiva paikka ponnistaa jatko-opintojen kautta hyväpalkkaisiin ja arvostetuihin ammatteihin. Lukion toimii uusituissa ja osittain uusissa tiloissa. Lukiorakennus on varustettu uusilla kalusteilla ja uusin AV-tekniikka mahdollistaa nykyaikaisen oppimisympäristön syntymisen. Liikuntasaliin ja kahteen luokkaan on rakennettu sisäverkko sähköisen ylioppilastutkinnon toteuttamista varten. Lukiossa on myös 3D-tulostin. Lukion esittelyvideo:

Uutiset Elämänmeno Urheilu Koronavirus Puheenvuoro Jämsäläiset Himos Näköislehti Podcast Live Kaupallinen yhteistyö

  • Gradiaan ammatilliseen koulutukseen ja lukioihin yhteishaussa valitut | Gradia
  • Jämsän lukio uudet opiskelijat 10
  • Suunto fitness
  • Muusikoiden.net - Keskustelu - Kaija Koo ja uusi tulo
  • Mitä parran malli kertoo miehestä? 6 erilaista partaa ja niiden selitykset - Ilmiöt - Voice.fi
  • Tokmanni joensuu keskusta
  • Playstation 4 yksinoikeuspelit 1
  • Lukioon valittujen määrä kasvoi - Jämsän kaupunki
  • Gta v pankkiryöstö 2
jämsän lukio uudet opiskelijat 2017 jämsän lukio uudet opiskelijat soccerway

Sivistyslautakunta päätti kokouksessaan 9. 10. 2019 uudeksi keskiarvorajaksi 7, 0 vuoden 2020 alkavasta koulutuksesta lähtien. Nykyinen Jämsän lukion sisäänpääsyn kes­ki­ar­vo­ra­ja on ol­lut 20 vuoden ajan 7, 3. Jämsän ja Jämsänkosken kaupunkien yh­dis­tyt­tyä myös Jämsänkosken lukion keskiarvoraja nostettiin sa­mal­le ta­sol­le Jämsän kanssa. Keskiarvoraja 7, 3 on osaltaan mahdollistanut valtakunnan kes­ki­ar­voa korkeamman lukiokoulutuksen läpäisyn. Viime vuosien aikana lu­kio­kou­lu­tuk­sen on läpäissyt enintään kolmessa vuodessa koko maas­sa keskimäärin 75% lukiokoulutukseen hakeutuneista, Jäm­säs­sä läpäisyaste on vaihdellut 90%:n molemmin puolin. Laadukas ja riit­tä­vä opinto-ohjaus auttaa myös osaltaan opiskelijoita sel­viy­ty­mään lukio-opinnoista ja valmistumaan ylioppilaaksi, toteaa rehtori Juha Damskägg. Lukion keskiarvorajalla on myös merkitystä perusopetuksen op­pi­lai­den opiskelumotivaatioon erityisesti yhdeksännellä luokalla. Moni yh­dek­säs­luok­ka­lai­nen on saanut viimeisenä kouluvuonna nostettua lu­ku­ai­nei­den keskiarvoa tavoitteenaan lukioon pääsy.

Toisen asteen yhteisvalinnan tulos julkaistiin torstaina. Jämsän lukioon valittiin 76 uutta opiskelijaa. Tulos on ennusteen mukainen ja määrä on selkeästi edellistä vuotta suurempi. Sivistyslautakunta laski lukion sisäänpääsyyn oikeuttavaa keskiarvorajaa tälle vuodelle 7, 30:sta ja uusi raja on nyt tasan 7, 00. Alhaisempi keskiarvoraja lisää jonkin verran erityisopetuksen tarvetta lukiossa. Tähän on varattu määräraha tämän vuoden lukion talousarviossa. Lukion koko opiskelijamäärä on seuraavan lukuvuoden alkaessa 264. Lisätietoja: lukiokoulutuksen rehtori Juha Damskägg p. 040 836 1604,

Julkaistu: 14. 06. 2018 Viimeksi päivitetty: 14. 2018 Toisen asteen yhteisvalinnan tulos julkistetaan tänään. Yhteisvalinnassa Jämsän lukioon hyväksyttiin 99 uutta opiskelijaa. Jämsän lukion keskiarvoraja on 7, 30. Mikäli hakijan keskiarvo on lähellä rajaa, voi hakija päästä lukioon korottamalla jotakin arvosanaa perusopetuksen päättötodistuksessa. Sama menettely koskee myös niitä hakijoita joilla ei ole koko perusopetuksen oppimäärä suoritettuna. Lisäksi opiskelupaikka lukiossa on myönnetty kolmelle ulkomaalaiselle vaihto-opiskelijalle. He opiskelevat Jämsän lukiossa kokonaisen lukuvuoden ja palaavat sen jälkeen omaan kotimaahansa. Jämsän lukion hakijamäärä on kahtena peräkkäisenä vuonna ollut kasvussa ja ylittänyt aiemmat ennusteet. Lisätietoja: Juha Damskägg lukiokoulutuksen rehtori p. 040 836 1604

jämsän lukio uudet opiskelijat en

Asia on huomioitu lukiokoulutuksen talousarviovalmistelussa. Samassa kokouksessa käsitellään myös valtuustoaloitetta, jossa ehdotetaan lukion opiskelijoille ilmaisia kannettavia tietokoneita. Tilaa Ylen uutiskirjeitä! Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Siirry tilaamaan

Lisätietoja: lukiokoulutuksen rehtori Juha Damskägg puh 040 836 1604

Julkaistu: 11. 06. 2020 Viimeksi päivitetty: 11. 2020 Toisen asteen yhteisvalinnan tulos julkaistiin torstaina. Jämsän lukioon valittiin 76 uutta opiskelijaa. Tulos on ennusteen mukainen ja määrä on selkeästi edellistä vuotta suurempi. Sivistyslautakunta laski lukion sisäänpääsyyn oikeuttavaa keskiarvorajaa tälle vuodelle 7, 30:sta ja uusi raja on nyt tasan 7, 00. Alhaisempi keskiarvoraja lisää jonkin verran erityisopetuksen tarvetta lukiossa. Tähän on varattu määräraha tämän vuoden lukion talousarviossa. Lukion koko opiskelijamäärä on seuraavan lukuvuoden alkaessa 264. Lisätietoja: lukiokoulutuksen rehtori Juha Damskägg p. 040 836 1604, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Keskiarvoraja on ollut 7, 3 mutta nyt se halutaan laskea seitsemään. Viime keväänä Jämsän lukiosta valmistui lähes 70 uutta ylioppilasta. Derrick Frilund / Yle Jämsässä pohditaan lukioon pääsyyn oikeuttavan keskiarvorajan laskua. Keskiviikkona kokoontuvalle sivistyslautakunnalle esitetään, että lukioon pääsyn keskiarvorajaksi asetetaan tasan seitsemän nykyisen 7, 3 sijaan. Uusi raja olisi voimassa tulevan vuoden syksyllä alkavassa lukiokoulutuksessa. Muutosta perustellaan sillä, että nykyisin Jämsässä on naapurikuntia korkeampi kynnys ja lukiokoulutuksen ulkopuolelle jää oppilaita, joille se voisi olla mielekäs vaihtoehto. Nykyisillä pääsyvaatimuksilla lukion on Jämsässä läpäissyt 90 prosenttia opiskelijoista kun koko maan keskiarvo on 75 prosenttia. Keskiarvorajan laskemisesta on keskusteltu sekä lukion henkilöstön että opiskelijakunnan kanssa. Molempien kanta on, että rajaa voidaan hieman laskea mutta sitä ei kannata kokonaan poistaa. Esityksen mukaan keskiarvorajan laskeminen edellyttää lisäpanostusta lukion erityisopetukseen.

Wed, 01 Sep 2021 15:24:33 +0000