Kokoomus Ja Nato &Raquo; Kokoomus Englanniksi - Sanakirja.Org (Suomi-Englanti)

Kun pääministeriksi nousi kesällä 2011 kokoomuslainen Jyrki Katainen, uusi hallitus sulki Nato - oven Suomelta: " Suomi on sotilasliittoon kuulumaton maa ja harjoittaa yhteistyötä Naton kanssa sekä ylläpitää mahdollisuutta hakea Nato - jäsenyyttä. Suomi ei tämän hallituksen aikana valmistele Nato - jäsenyyden hakemista. " Pääministeri Juha Sipilän ( kesk. ) hallitus avasi keväällä 2015 oven uudelleen Nato - jäsenyyden hakemisen mahdollisuudelle: " Suomi on sotilasliittoon kuulumaton maa, joka toteuttaa käytännönläheistä kumppanuutta Naton kanssa ja ylläpitää mahdollisuutta hakea Nato - jäsenyyttä. Hallitus laatii ulko - ja turvallisuuspoliittisen selonteon, jonka valmistelun yhteydessä arvioidaan mahdollisen Nato - jäsenyyden vaikutukset Suomelle. Sen lisäksi laaditaan puolustusselonteko, jossa määritellään puolustuspoliittiset linjaukset puolustuskyvyn ylläpidolle, kehittämiselle ja käytölle. " Ulkoministeriö teetti myös erillisen selvityksen Nato - jäsenyyden vaikutuksista. Vuonna 2016 julkaistun selvityksen kuuluisimmat virkkeet löytyvät raportin viimeisiltä riveiltä.

Kokoomus ja natou

kokoomus ja natou

Kokoomus | Tumblr

Venäjän ulkoministeriön tiedottaja vaatii Suomen hallitusta selvittämään, mitä se aikoo tehdä Suomessa olevien venäläisten suojelemiseksi akuutilta väkivallan uhalta. Naton ja EU:n Hybridikeskuksen mukaan edellä kuvattu toimittajan kehittämä skenaario olisi jopa " realistinen esimerkki " mahdollisesta hybridiuhkasta. Millaisiin pyrkimyksiin Hybridikeskus kehittää skenaarioita? Kommentaattorit reagoivat tuontuneena Verkkouutisten ja Hybridikeskuksen tuottamaan propagandatuontantoon. Venäjä on selvästi skenaariossa "tekosyy", joka on liitetty tarinaan, niin kuin todellisuudessakin mahdollisesti tehtäisiin. Naton ja EU:n hybridikeskus tahtoo nimetä tietovuodot Venäjän nimiin. Miten muka venäläiset olisivat uhatut, kun suomalaiset olisivat tuohtuneita omien poliitikkojensa kieroon bisnekseen laittomasti maassa olevien avulla? Jo Kokoomuksen Verkkouutiset saavat kriittisiä kommentteja kansalaisilta. Skenaariossa tarjottu propaganda ei uppoa mediakriittisiin suomalaisiin. " Mistä näitä uutisia keksitään ", on aiheellinen kysymys kommenteissa.

Orpo: ”Kokoomus ajaa Suomen Nato-jäsenyyttä” - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Orpon mukaan yksikään muu eduskuntapuolue ei kannata Nato-jäsenyyttä yhtä suoraan. Mielipidekyselyissä valtaosa suomalaisista ei kannata Natoon liittymistä. Presidentti Sauli Niinistö on pysynyt asiassa kansan linjoilla. Presidentti ja Ruot Euroopan investointipankin varapääjohtaja Alexander Stubb (kok. ) uskoo, että kansa seuraisi presidenttiä, jos tämä kääntyisi Nato-jäsenyyden kannalle. – Olen vahvasti sitä mieltä, että jos tasavallan presidentti ilmoittaisi vaikkapa huomenna, että hän on päätynyt siihen, että Nato-jäsenyys on Suomen turvallisuuden kannalta hyvä asia, silloin myös mielipide tässä maassa muuttuisi. Mutta sen aika ei näytä olevan nyt, Stubb kommentoi. Suomessa ja kokoomuksessa seurataan tiiviisti Ruotsin tulevia vaaleja ja niiden vaikutusta maan Nato-linjauksiin. – Suomi tekee ratkaisunsa itsenäisesti, mutta on aivan oleellista katsoa mitä Ruotsi tekee ja pitäisi pyrkiä kulkemaan yhtä jalkaa, Orpo sanoi. Orpo arvelee, että kumpikaan allianssi ei tule saamaan Ruotsissa enemmistöä, ja Nato-jäsenyydelle tarvitaan myös vastedes maan sosiaalidemokraattien tuki.

Kokoomus ja natoora

Kokoomus ja nat.tn

  • O veriryhmä dieetti
  • Saapuvat lennot rooma helsinki 2018
  • Kokoomus: Nato-hakemus lähivuosina | Kaleva.fi
  • Elokuvakeräilijöitä yli 20 vuotta palvellut legendaarinen kauppa sulkee ovensa loppuvuodeksi - Vielä ehtii vierailla! | Episodi.fi
  • Kokoomus ja nato.int

Sotilaallinen liittoutumattomuus on Suomelle vakautta edistävä ratkaisu. Se mahdollistaa Suomelle kokoaan suuremman roolin kansainvälisen rauhan edistäjänä. Vihreät: Ei Natolle nykytilanteessa Emme kannata Suomen Nato - jäsenyyttä nykytilanteessa. Olisi lyhytnäköistä Suomelta lähteä lisäämään sotilaallisia jännitteitä Suomen rajoilla ja Itämeren ympäristössä tekemällä Suomen ja Venäjän rajasta Naton ulkoraja. Turvallisuusympäristön muutosta on kuitenkin syytä seurata tarkasti, ja tarvittaessa tilannetta on arvioitava uudestaan. Iltalehden juttusarjassa selvitetään puolueiden kantoja keskeisiin kysymyksiin. Juttusarjan osat ovat luettavissa julkaisunsa jälkeen Iltalehden verkkosivujen Eduskuntavaalit 2019 - osiossa ja Iltalehden printtiversioissa.

Kokoomuksen puoluekokous on hyväksynyt linjauksen, jonka mukaan Suomen kannattaa hakea Nato-jäsenyyttä lähivuosina. Kokoomus on kannattanut Nato-jäsenyyttä vuoden 2006 puoluekokouspäätöksestä saakka. Kokoomus arvioi, että sotilasliiton jäsenyydellä olisi ennaltaehkäisevä vaikutus ja se parantaisi turvallisuutta. Yksittäinen kokousedustaja esitti, että Nato-jäsenyyttä haettaisiin viipymättä, mutta tämä ei saanut kannatusta. Kokoomuksen puoluekokous hyväksyi ulko- ja turvallisuuspoliittisen kannanoton Lappeenrannassa. Linjaus Natosta oli osa kannanottoa.

  1. Puolivarjon kukkivat perennat
  2. Pörssikurssit tänään kauppalehti lyrics
  3. Risto räppääjä ja viileä venla elokuva
  4. Jesse joensuu
  5. S kiekko juniorit jäävuorot
Tue, 31 Aug 2021 11:56:21 +0000